Meer en meer bedrijven willen gaan exporteren naar China. Een goede voorbereiding is daarom noodzakelijk. Tijdens deze Executive Course behandelen wij thema’s zoals: de Chinese cultuur, distributiekanalen, netwerken (Guanxi), juridische- en bancaire zaken, keurmerken en Intellectual property (IP). China is een land vol mogelijkheden en voor u na het volgen van deze Executive Course niet langer “een onneembare vesting”.

U bent ondernemer en u wilt gaan exporteren naar China of u bent hiermee al een aantal jaren bezig en u loopt steeds weer tegen dezelfde problemen aan? Met deze Executive Course bieden wij u inside kennis aan, praktisch en meteen toepasbaar.

Matchmaking met bedrijven

Met de WTC Matchmaking Tool wordt u als deelnemer kosteloos via het wereldwijde WTC netwerk in contact gebracht met potentiële Chinese partners.

Deze Executive Course verschaft deelnemers onder meer inzicht in:

 • Een korte geschiedenis over China
 • De Chinese zakencultuur en het onderhandelen met Chinezen
 • Het vinden van afnemers in China
 • Marktentree strategieën
 • Producteisen / productaanpassing
 • Verschil in zakendoen
 • Het (grote) belang van guanxi
 • Aanbod van diensten vs aanbod van producten
 • Risico van namaak
 • Bescherming intellectuele eigendom
 • Eigen vestiging in China
 • Belastingen in China
Categorie:Executive Course
Startdatum: 11 dec 2014
Einddatum: 11 dec 2014
Prijs voor leden: € 550 p.p.
Prijs voor niet leden: € 595 p.p.
(prijs incl. catering, ex. overnachtingen, ex. BTW)
Groepsarrangement bij 3 personen en meer van 1 bedrijf.

Karakter van de Executive Course
Deskundige en ervaren docenten zullen de materie, mede aan de hand van vele praktijkvoorbeelden, uiteenzetten in een voortdurende dialoog met de deelnemers.

donderdag 11 december 2014
08:30 Ontvangst deelnemers/korte kennismakingsronde
09:00 Waar beginnen in China / China juiste keuze? / doelgroepen / entree strategie: importeur/distributeur of handelsagent? Spreker: Rene Hoekstra
De rol van de Nederlandse overheid in China / Nederlandse vertegenwoordigingen in China door de heer Evert Groenendijk, oud medewerker Consulaat Generaal der Nederlanden in Guangzhou
()
11:00 Koffiepauze
11:15 Producteisen (CCC) en productaanpassing / procedure voor CCC (China Compulsory Certificate) / Aanbod van diensten ()
12:30 Lunch
13:30 Netwerken in China / Het belang Van Guanxi en omgang met de Chinezen door mevrouw Ching Ping Au van het bedrijf YourOp uit Amsterdam ()
15:00 Koffiepauze
15:15 Export Management Company / Contract Manufacturing / Bescherming intellectuele eigendom / Eigen vestigingen zoals WFOE / FICE ()
16:30 Snack break
17:00 Belastingen in China (Company tax / VAT / Business tax) / Personeel in China ()
18:00 Afsluiting

Print deze bladzijde

Voor de ondernemer die wil exporteren naar China en de ondernemer die dit al jaren doet en steeds tegen dezelfde problemen aanloopt.


Het aantal miljonairs in China neemt met rasse schreden toe evenals het aantal buitenlandse winkels en dan met name de Westerse merken. Ook op straat ziet men het aantal personenauto’s van buitenlandse merken fors groeien, ondanks het feit dat China een eigen auto industrie heeft.

Niet alleen tassen, schoeisel en kleding van buitenlandse makelij geven de Chinees een hogere status, ook industriële producten dragen hiertoe bij zoals medische apparatuur waaronder MRI toestellen, maar ook machines voor onder meer hout- en metaalbewerking. Ook de Nederlandse dienstensector gooit hoge ogen in China.

Gold China lange tijd als belangrijk exportland (ook voor Nederland), het beeld lijkt langzamerhand om te keren. De afgelopen jaren is de import van westerse producten in China fors toegenomen. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat alleen al Chinese toeristen die Europa bezoeken, gemiddeld € 7.000 spenderen aan het kopen van westerse consumentenartikelen.

Reden om via deze cursus te vernemen hoe uw kansen liggen m.b.t. het bewerken van de Chinese markt.

 


 
Deskundigen en ervaren docenten

Deskundige en ervaren docenten zetten de materie, mede aan de hand van vele praktijkvoorbeelden, uiteen in een voortdurende dialoog met de deelnemers.

Evert Groenendijk en René Hoekstra

Evert Groenendijk

Evert (links op de foto) studeerde Sinologie aan de Universiteit Leiden, met een focus op management en marketing. Na het volbrengen van zijn studie vertrok hij in 1995 naar China, om er 17 jaar te blijven. In deze periode werkte hij zowel bij de Nederlandse overheid als in het bedrijfsleven, in diverse disciplines.

In 2011 keerde Evert terug naar Nederland, waar hij samen met zijn business partner het bedrijf Equimira oprichtte. Equimira adviseert en begeleidt enerzijds bedrijven met hun Business Development in China op zakelijk én juridisch gebied, en anderzijds municipale en provinciale overheden t.a.v. hun zusterrelaties met Chinese counterparts.

René Hoekstra

René (rechts op de foto) is Course Manager van deze Executive Course. Hij heeft tientallen jaren zaken gedaan met meer dan 80 landen en is sinds de jaren 90 zich meer gaan toeleggen op de handel met Azie, in het bijzonder China, Taiwan, Korea en Japan. Vooral zijn kennis, vaardigheden en ervaringen van het zakendoen in en met China zijn veelomvattend. Daarnaast is hij zeer vele jaren actief als business advisor international  trade. Hij woont en werkt afwisselend in China en Nederland en geeft colleges op het gebied van International Management aan diverse universiteiten in China alsmede in Taiwan.

Ching Ping Au

Ching Ping Au is mede-oprichter en mede-eigenaar van adviesbureau Your Op, dat zij met haar zusje heeft opgestart met kantoren in Amsterdam en Shanghai. Your Op begeleidt met succes westerse bedrijven om hun (verkoop) activiteiten in China op te zetten en te maximaliseren.

Ching Ping heeft haar Master titel voor Cultuurwetenschappen behaald aan de Universiteit van Maastricht en Intercultural Communication certificaat aan de University of Jyväskylä in Finland.

Met haar Chinese en Nederlandse achtergrond en de praktische kennis van het zakendoen in China, geeft zij niet alleen praktijkvoorbeelden over de do’s and dont’s, maar weet zij ook de gevoeligheden van interculturele communicatie aan te kaarten.

Ching Ping wordt dan ook regelmatig gevraagd om lezingen, workshops, trainingen en masterclasses te geven tijdens business seminars en events. Ze behandelt vooral diverse case studies. Dit doet ze o.a. voor bedrijven, overheidsinstellingen en universiteiten/hogescholen. Haar expertise deelt ze ook regelmatig met BNR nieuwradio.

 
Voorwaarden

De Executive Course ‘Exporting to China’ vindt plaats op 11 december 2014 in de locatie van WTC Leeuwarden waar u eveneens kunt overnachten.

Doelgroep

Voor de ondernemer die wil exporteren naar China en de ondernemer die al jaren naar China exporteert en steeds tegen dezelfde problemen aanloopt.

Aanmelden

Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving en de bijhorende factuur. Door u aan te melden voor deze bijeenkomst gaat u akkoord met de inschrijvingsvoorwaarden.

Uw investering

Deze Executive Course vraagt uiteraard een investering in tijd, energie en geld. In het bedrag wat u betaalt voor deze Executive Course zijn het cursusmateriaal, catering en overnachting(en) inbegrepen, tenzij anders is vermeld.

Deelnemerscertificaat

Deelnemers ontvangen na afloop een deelnamecertificaat.

Wie hebt u ontmoet?

Bij elke Executive Course wordt een boekje samengesteld met foto’s en verkorte bio’s van alle deelnemers, sprekers en trainers. Enige weken voor aanvang van de Executive Course benaderen wij u voor deze informatie.

Verhindering

Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich, mits tijdig aan ons doorgegeven, laten vervangen. Bij een Executive Course of training waarbij toelating afhankelijk is van een selectieprocedure van de WTC BA, waarbij kennis- of vaardigheidsniveau wordt getoetst is vervanging alleen mogelijk als de toetsing van de vervangende deelnemer redelijkerwijs nog mogelijk is. Wij hanteren hiervoor een termijn van 3 weken voor aanvang van de Executive Course of Training.

Annuleren / ontbinden / opzeggen:

Bij annulering binnen drie maanden voor aanvang is € 125,- administratie-/annuleringskosten verschuldigd. Bij annulering binnen zes weken voor aanvang is 50% van de prijs verschuldigd. Bij annulering binnen drie weken voor aanvang is de volledige prijs verschuldigd. Met inachtneming van het onder verhindering bepaalde mag een geplaatste deelnemer zich laten vervangen.

Algemene voorwaarden

Voor onze algemene leveringsvoorwaarden verwijzen wij u naar onze pagina ‘contact en naar de links onderaan deze pagina.

 
Locatie

WTC Leeuwarden

Onze adresgegevens zijn:

Heliconweg 52
8914 AT Leeuwarden
The Netherlands

U kunt ons bereiken via +31 (0)58 – 2941610.

Het World Trade Center Leeuwarden is gevestigd in het imposante WTC Expo gebouwencomplex. In dit complex worden de Executive Courses van de WTC Business Academy georganiseerd.

Een gedetailleerde routebeschrijving kunt u vinden onder contact.Laatste nieuws

WTC Business Academy wordt mede mogelijk gemaakt door:Ontworpen door: Weening Reclame