twente_white

 

 

WTC Twente biedt in samenwerking met de WTC Business Academy het programma:

 

Iran is een voor velen nog gesloten boek; een mysterieus land met een dubbele standaard.

 

Aan de ene kant streng Islamitisch met een religieuze en staatsrechtelijke ‘Supreme Leader’ en een sterk centraal geleide economie. Een land waar op het eerste gezicht bijna niets lijkt te mogen.

Aan de andere kant een land met een relatief grote middenklasse, een doorsnee zakenklimaat en waar mensen in hun privédomein ook gewoon veel vrijheid genieten en waar bijna alles lijkt te kunnen. Met het in juli 2015 gesloten nucleaire akkoord (= Joint Comprehensive Plan of Action) zullen de economische sancties (op basis van IAEA verificaties) de komende tijd gefaseerd worden opgeheven. Daarmee lijkt de weg vrij voor het internationale zakenleven om grote kansen te benutten, want met een bevolking van maar liefst 80 miljoen inwoners wordt Iran niet voor niets getypeerd als “the last untapped consumer market in the world”.

Maar hoe groot zijn die kansen in werkelijkheid, waar liggen ze en hoe kunnen deze door het Nederlandse bedrijfsleven optimaal worden benut? Dat is de inzet van deze business course met daarin naast de bevestiging dat het Nederlandse bedrijfsleven goed is gepositioneerd om te kunnen profiteren, tegelijkertijd de constatering dat zakendoen in Iran vooral ook een zaak is van de lange adem.

Onder het tabje NIEUWS vindt u diverse nieuwsartikelen en een link naar de VPRO documentaire ‘Onze man in Teheran’.

Een locale ondernemer die reeds succesvol zaken doet in Iran deelt zijn ervaringen met ons.

Deze Business Course verschaft deelnemers meer inzicht in:

  • De rijke cultuurgeschiedenis van het voormalige Perzië
  • Huidige levensstijl en gewoonten van Iraniërs
  • De Iraanse zakencultuur: do’s and don’ts in business
  • Regelgeving
  • Marktentree-strategieën

De Business Course wordt u aangeboden door 3 partijen: Innovate Go2Market Iran, Axzes en de WTC Business Academy. Voor deze Business Course hanteren wij een minimaal aantal van 16 deelnemers.

Combi - WTCba.Go2Market.Axzes

Informatiemarkt met Iran experts.

Wij bieden bedrijven / experts over zakendoen in Iran de mogelijkheid een statafel in te richten en een banner te plaatsen op de informatiemarkt. U hoeft hiervoor niet deelnemer te zijn aan de Business Course. Wij zorgen voor 1 statafel en twee krukken, u kunt deelnemen aan de lunch, de Iraanse Mezze en hebt een koffie/thee arrangement identiek aan de deelnemers van de business course.  De lunch en de afsluitende borrel wordt gedaan op en rondom de informatiemarkt.

Hebt u hier interesse voor neem dan contact met ons op via wtcba@wtcbusinessacademy.com

Categorie:Business Course
Startdatum: 8 dec 2016
Einddatum: 8 dec 2016
Prijs voor leden: € 245 p.p.
Prijs voor niet leden: € 295 p.p.
(prijs incl. catering, ex. overnachtingen, ex. BTW)
Groepsarrangement bij 3 personen en meer van 1 bedrijf.

Voorlopige programma Iran Business Course te Hengelo
Het dagvullend programma (10.30 - 18.00 uur) geeft de nodige ruimte voor netwerk momenten en een informatie plein biedt de ondernemers de kans om met organisaties kennis te maken die diensten op Iran uitvoeren.

donderdag 8 december 2016
10:30 Ontvangst & Registratie
11:00 Opening, welkom en introductie (Kees Voogd, Egbert van der Lugt)
11:10 Introductie land, geschiedenis en cultuur ()
12:00 Zakendoen in Iran
12:45 Korte Q&A ()
13:00 Lunch
13:45 Mogelijke entree-strategieën
1. Market entry - processtappen
2. Business Case ()
14:15 Kansrijke sectoren voor Nederlandse bedrijven ()
15:00 Pauze
15:15 Transport, logistiek, douane
15:45 1. Regelgeving
2. Betalingsverkeer
3. Goederenstroom
16:30 Paneldiscussie + Q&A (Alle sprekers)
17:00 Afsluiting / Drinks

Print deze bladzijde

Deze course is speciaal ontwikkeld voor managers uit het bedrijfsleven en voor beleidsmakers bij de locale, provinciale en landelijke overheid die te maken hebben met exporterende bedrijven.

 
Kees Voogd en Egbert van der Lugt
Kees Voogd

Kees Voogd is one of the course leaders.

Kees is managing partner of InnovationWins in The Netherlands and brings 25+ years of international marketing and innovation expertise, mostly in FMCG markets in Asia and Europe.

He has been active in Iran since 2008 and has been supporting both Iranian and international companies in improving business performance in Iran. He is co-founder of Go2Market Iran which was established in 2014. His  passion lies in building strong, purpose-driven brands and in running business development programs and projects, inspiring customer teams around the world all aimed at accelerating future business growth.

Click here to learn more about Go2Market.

Egbert van der Lugt

Egbert van der Lugt is the course leader next to Kees Voogd.

Experienced International Business Development Executive. Initiator, organizer, loyal, hands on, positive, communicator.

Strong in teamwork, networker “pur sang”, understanding of and integration in other cultures and business surroundings.

Extensive international experience, particularly in the Middle East, Thailand, France, Switzerland, The Netherlands, Great Britain and Germany. Fluency in languages; Dutch, English, German, French.

Through AXZES  offering independent, business development support to West European companies which consider market penetration in Iran and the Middle East in general.

  • Market research – Place of product, competitors, pricing, potential
  • Matchmaking – Search, identification and selection of partner
  • Agreements – Structure collaboration
  • Representation – Local POC, presence

Accredited to the Dutch Ministry of Economic Affairs Agriculture and Innovation, AXZES also supports companies, registered in The Netherlands, with a number of subsidies such as “Starters International Business”.

Click here to his LinkedIn profile.

Ammir Farokhi

Ammir Farokhi, the general director of EUmanage is originally from Iran, who moved to the Netherlands in 1984. He started his company to realize his passion to facilitate companies that want to develop businesses in developing countries. He is an accomplished senior business development leader and manager, with an established reputation as an internal / external consultant,  who coaches, mentors, manages and facilitates others to succeed.

EUmanage’s mission is to help organisations and companies to move forward by using a huge network of international experts. Ammir brings the academic world and practice together in order to find innovative solutions for the challenges faced by our clients in developing countries such as Azerbaijan, Egypt, Vietnam, Hungary, Turkey, Iran, but also in advanced countries such as the Netherlands and Spain.

Ammir has organized a successful trade mission to Iran in 2015 and  planned a new customized trade mission in May 2016. Hence Mr. Farokhi has close contacts with the Tehran and Tabriz chamber of commerce and company leaders.

 

Nieuwsberichten

‘Onze man in Teheran’

Een documentaire die wij absoluut aanraden voor ondernemers die zaken willen gaan doen in Iran!

Correspondent Thomas Erdbrink en regisseur Roel van Broekhoven kregen na vijf jaar eindelijk toestemming van de autoriteiten in Iran om de VPRO-serie Onze man in Teheran te maken. Door de ogen van Erdbrink zie je een Iran zoals dat in nieuwsberichten zelden aan bod komt. Een land waar niets mag, maar alles kan.

De serie werd uitgezonden in januari/februari 2015 (en eind augustus herhaald) en is ook in zeven korte delen te zien in het Engels: online bij The New York Times. In juni 2015 won ‘Onze man’ de Zilveren Nipkowschijf, de prijs voor het beste televisieprogramma. Op de site van de VPRO kun je alles bekijken, plus extra content bij de serie. Klik hier voor de link. 

 

plaatje onze man in Teheran

Voorwaarden

De Business Course ‘Iran, het land waar niks mag maar alles kan’ vindt op 8 december 2016 op de locatie van WTC Hengelo plaats. Voor deze Business Course hanteren wij een minimaal aantal van 16 deelnemers.

Aanmelden

Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving en de bijhorende factuur. Door u aan te melden voor deze bijeenkomst gaat u akkoord met de inschrijvingsvoorwaarden.

Deelnamecertificaat

Deelnemers ontvangen na afloop een deelnamecertificaat.

Wie heeft u ontmoet?

Bij elke Business Course wordt een boekje samengesteld met foto’s en verkorte bio’s van alle deelnemers, sprekers en trainers. Wij vragen de deelnemers dan ook deze informatie naar ons door te sturen.

Verhindering

Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich, mits tijdig aan ons doorgegeven, laten vervangen. Bij een Business Course of training waarbij toelating afhankelijk is van een selectieprocedure van de WTC BA, waarbij kennis- of vaardigheidsniveau wordt getoetst is vervanging alleen mogelijk als de toetsing van de vervangende deelnemer redelijkerwijs nog mogelijk is. Wij hanteren hiervoor een termijn van 3 weken voor aanvang van de Business Course of Training

Annuleren/ontbinden

Bij annulering binnen drie weken voor aanvang is 25% van de prijs verschuldigd. Bij annulering binnen twee weken voor aanvang is 50% van de prijs verschuldigd. Bij annulering binnen een week voor aanvang is de volledige prijs verschuldigd. Met inachtneming van het onder verhindering bepaalde mag een geplaatste deelnemer zich laten vervangen.

Groepsarrangementen

Speciaal voor organisaties die met meerdere mensen willen komen kunnen wij voor deze Business Courses vanaf 3 personen en meer een groepsarrangement ontwikkelen. Wij nodigen u uit daarvoor contact met ons op te nemen om dit verder door te spreken.

Informatie

Wanneer u vragen heeft over deze Course of meer wilt weten over de voorwaarden voor groepsdeelname, kunt u contact opnemen met Froukje Kooistra, 058-2941610. Zij verschaft u graag de gewenste informatie.

Algemene voorwarden

Voor onze algemene leveringsvoorwaarden verwijzen wij u naar onze pagina ‘contact’ en naar de links onderaan deze pagina.

 
Locatie

De Executive Course wordt gehouden in het World Trade Center Twente. 

De adresgegevens zijn:

Industrieplein 2
7553 LL Hengelo
The Netherlands

U kunt ons bereiken via +31 (0)58 – 2941610.

Voor een gedetailleerde routebeschrijving naar het WTC Twente klik hierop.

Parkeren kan naast het WTC Twente kantoor bij P&R Q-park Hengelo.



Laatste nieuws

WTC Business Academy wordt mede mogelijk gemaakt door:



Ontworpen door: Weening Reclame