Het Executive Programma “Mini MBA – Mijn Onderneming Internationaal” is een maatwerkprogramma voor ondernemers, managers, consultants en executives die internationaal (willen) opereren. Het programma is gericht op kennisverwerving door een doordachte opzet en combinatie van theoretische concepten, cases en de dagelijkse praktijk van de deelnemers. Het programma volgt de (persoonlijke) reis die internationale opererende ondernemers maken in hun zoektocht naar en het doen van zaken in het buitenland. De hoofdaspecten en facetten van het programma
zijn weergegeven in het schema hieronder.

schema-mini-mba

Deelnemers worden uitgedaagd om zowel integraal als “out of the box ‘ te denken. Zij worden getraind in het aanscherpen van de waardepropositie van hun eigen onderneming, het
analyseren van markten, markt entree strategieën, business modellen, commerciële contracten en het maken van financiële analyses. Zij verwerven vaardigheden voor internationaal ondernemen en leren de verschillende aspecten van grensoverschrijdende bedrijfsactiviteiten op een geïntegreerde manier te benaderen. Nieuwe businessmodellen, nieuwe formules voor het genereren van omzet, co-creaties, innovaties in samenwerking met andere (buitenlandse) bedrijven en de bijbehorende risicoanalyses vormen de rode draad van het programma.

Het Executive Programma heeft een totale doorlooptijd van 8 weken en is opgebouwd uit het driedaagse programma bij de WTC Leeuwarden Business Academy, gevolgd door een individueel coachingstraject van 7 weken. Zie onderstaand schema. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de folder.

individueel-coaching-programma-action-learning

Categorie:Executive Course
Startdatum: 27 mrt 2017
Einddatum: 29 mrt 2017
Prijs voor leden: € 2650 p.p.
Prijs voor niet leden: € 3000 p.p.
(prijs incl. catering, ex. overnachtingen, ex. BTW)
Deelnemers uit Friesland kunnen een beroep doen op de subsidie van de Provincie Friesland voor kennisverwerving. De subsidie bedraagt 50%.

Dit programma bestaat uit plenaire en modulaire sessies
Kennisvorming & kennisuitwisseling; Conceptontwikkeling theoretische modellen en concepten, internationaliseringstrategieën, intervisie, uitwisselen van ervaringen en cases (bedrijfssituatie van deelnemers).

maandag 27 maart 2017
9:00-12:30 Dag 1 - Ochtendprogramma

- Internationalisering Trends & Ontwikkeling / Mondiale waardeketens.
- Value Proposition Thinking
- International Business Modellen
13:30-17:00 Dag 1 - Middagprogramma

- Ontwerpen/ definiëren value proposition.
- Value proposition gedifferentieerd naar (internationale) doelgroepen aan de hand van producten/ diensten van deelnemers.
dinsdag 28 maart 2017
9:00-12:30 Dag 2 - Ochtendprogramma

- International Market Analysis & Entry Strategies
- International Business Contracts
13:30-17:00 Dag 2 - Middagprogramma

- Case: Walt Disney
- Market Entry Strategy (specifiek land) voor producten/ diensten van enkele deelnemers.
woensdag 29 maart 2017
9:00-12:30 Dag 3 - Ochtendprogramma

- Operating in Multi-cultural Business enviroments
- International Business Finance
13:30-17:00 Dag 3 - Middagprogramma

- Introductie Action Learning Project
- Outline Action Learning per deelnemer
- Project voorstel: presentatie, peer review, feedback en discussie.

Print deze bladzijde

Het Executive Programma “Mijn Onderneming Internationaal” is een maatwerkprogramma voor ondernemers, managers, consultants en executives die internationaal (willen) opereren.

 
Rob van Nes

Advanced globaliser recalibrating your international business. Particular interest and experience in Greenfield and Strategy (re)design. Founding partner of the International Business Development Academy and International Sports Management Academy.

The International Business Development Academy (IBDA) is a Netherlands-based, international operating, knowledge institute focused on the further development and professionalisation of the disciplines International Business Development and International Entrepreneurship.

Professor Dewanand Mahadew

Professor Dewanand Mahadew is a versatile and multi-skilled professional with a broad background. He has master degrees in process engineering, industrial management and business management and a DBA degree in strategic management.
He is currently Professor of Strategic Management & International Business at UBIS University.

Mahadew is a business developer and visionair on strategy development with high quality skills in building project proposals, designing value propositions, constructing strategic alliances, capacity development, management of sales processes, convincing stakeholders, working out financial scenarios, risks scenarios etc.

He is a global executive, versatile networker and has business experience on six continents and more than 40 countries across industries.
He has worked for 20 years in technology development, project development and international contracting engineering. He is the inventor of five patents in the area of chemical engineering.

 
  • Mondiale waardeketens;
  • Waardepropositie denken;
  • Internationale business modellen;
  • Internationaliseringsstrategieën;
  • Marktanalyses en marktentree strategieën;
  • Commerciële business contracten en partnerships;
  • Risico analyses;
  • Kostendrivers, revenuen en cashflow modellen;
  • Toepassen en integreren van bovengenoemde competenties in de eigen bedrijfsomgeving;
  • Kritisch reflecteren op de eigen aanpak en manier van werken.
Voorwaarden

Het Executive Programma “Mijn Onderneming Internationaal” vindt van 27-29 maart op de locatie van WTC Leeuwarden, met aansluitend zeven weken individuele coaching.

Aanmelden

Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving en de bijhorende factuur. Door u aan te melden voor deze bijeenkomst gaat u akkoord met de inschrijvingsvoorwaarden.

Investering

Deze Executive Course vraagt uiteraard een investering in tijd, energie en geld. In het bedrag wat u betaalt voor deze Executive Course zijn het cursusmateriaal en de catering inbegrepen, tenzij anders is vermeld.

Deelnemerscertificaat

Deelnemers ontvangen na afloop een deelnamecertificaat.

Wie heeft u ontmoet?

Bij elke Executive Course wordt een boekje samengesteld met foto’s en verkorte bio’s van alle deelnemers, sprekers en trainers. Enige weken voor aanvang van de Executive Course benaderen wij u voor deze informatie.

Verhindering

Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich, mits tijdig aan ons doorgegeven, laten vervangen. Bij een Executive Course of training waarbij toelating afhankelijk is van een selectieprocedure van de WTC BA, waarbij kennis- of vaardigheidsniveau wordt getoetst is vervanging alleen mogelijk als de toetsing van de vervangende deelnemer redelijkerwijs nog mogelijk is. Wij hanteren hiervoor een termijn van 3 weken voor aanvang van de Executive Course of Training.

Annuleren/ontbinden

Bij annulering binnen drie weken voor aanvang is 25% van de prijs verschuldigd. Bij annulering binnen twee weken voor aanvang is 50% van de prijs verschuldigd. Bij annulering binnen een week voor aanvang is de volledige prijs verschuldigd. Met inachtneming van het onder verhindering bepaalde mag een geplaatste deelnemer zich laten vervangen.

Groepsarrangementen

Speciaal voor organisaties die met meerdere mensen willen komen kunnen wij voor deze Executive Courses vanaf 3 personen en meer een groepsarrangement ontwikkelen. Wij nodigen u uit daarvoor contact met ons op te nemen om dit verder door te spreken

Informatie

Wanneer u vragen heeft over deze Executive Course of meer wilt weten over de voorwaarden voor groepsdeelname, kunt u contact opnemen met Froukje Kooistra, 058-2941610. Zij verschaft u graag de gewenste informatie.

Algemene voorwaarden

Voor onze algemene leveringsvoorwaarden verwijzen wij u naar onze pagina ‘contact’ en naar de links onderaan deze pagina.

 
Locatie

WTC Leeuwarden

Onze adresgegevens zijn:

Heliconweg 52
8914 AT Leeuwarden
The Netherlands

U kunt ons bereiken via +31 (0)58 – 2941610.

Het World Trade Center Leeuwarden is gevestigd in het imposante WTC Expo gebouwencomplex. In dit complex worden de Executive Courses van de WTC Business Academy georganiseerd.

Een gedetailleerde routebeschrijving kunt u vinden onder contact.Laatste nieuws

WTC Business Academy wordt mede mogelijk gemaakt door:Ontworpen door: Weening Reclame