Met deze op maat gesneden cursus optimaliseer je je social media strategie en maak je je eigen verbeterplan om nog beter gebruik te maken en te profiteren van sociale kanalen.

Deze praktische cursus is ontwikkeld voor bedrijven die graag hun B2B klantenbestand in het buitenland willen uitbreiden met behulp van social media in combinatie met de eigen website. Het is meer dan een cursus, ga maar na. Je krijgt een individuele quickscan van je social media performance, een kleinschalige praktische cursus en ook consultancy uren voor begeleiding na de cursus.

Deze cursus brengt je:
• Een analyse (rapport) van je huidige social media performance, met op maat adviezen voor directe verbetering.
• Een individuele social media strategie met praktisch actieplan.
• Succesfactoren en tips voor de belangrijkste sociale kanalen (Linkedin, YouTube, Twitter, bloggen en meer).
• Meer business van (inter)nationale klanten (bestellingen, aanvragen) via de sociale kanalen.
• Hands-on coaching voor, tijdens en na de cursus.
• Gekwalificeerde en internationaal ervaren trainers; in de afgelopen jaren gaven deelnemers hen gemiddeld een 9.5 op een schaal van 1-10.

De cursus maakt deel uit van een serie cursussen over succesvol internationaal online zakendoen; de andere zijn ‘internationaal scoren met Google‘ en ‘maak van bezoekers klanten: verbeter uw website usability’.

Categorie:Executive Course
Startdatum: 14 mrt 2014
Einddatum: 14 mrt 2014
Prijs voor leden: € 900 p.p.
Prijs voor niet leden: € 950 p.p.
(prijs incl. catering, ex. overnachtingen, ex. BTW)
Groepsarrangement bij 3 personen en meer van 1 bedrijf.

Karakter van de course
De cursus wordt zo persoonlijk mogelijk aangeboden, met individuele feedback, afgewisseld met interactieve presentaties.

vrijdag 14 maart 2014
09:00 Opening en welkom
Wie is wie, verwachtingen en ervaringen, dagprogramma, terugkoppeling individuele quickscans van deelnemers
Social media strategie (B2B)
Gigantische kans voor internationaal B2B zakendoen. Best practices uit verschillende sectoren
LinkedIn
Best practices, 100% profiel, discussiegroepen, new business, company page, do's and dont's, doelen en doelstellingen.
Opdracht - Werken aan beoordeling en verbeterpunten van je LinkedIn strategie. Middels vooraf gemaakte individuele LinkedIn quickscan en op maat checklist.
10:30 Pauze
11:00 Youtube
Je eigen videokanaal, filmpjes en koppeling naar je website
Twitter
Volgen van de juiste accounts, inplannen en sturen van de juiste tweets, monitoren van trends en concurrentie, wat wordt er over je gezegd? Prioriteren van doelen en doelgroepen
Opdracht - Werken aan beoordeling en verbeterpunten van je eigen Youtube en Twitter kanaal. Middels vooraf gemaakte individuele Youtube en Twitter quickscan en op maat checklist.
12:30 Lunch
14:00 Bloggen
Bloggen, geïntegreerd met je website
Andere sociale kanalen
Facebook, Pinterest, Flickr, Instagram, Google+ en meer (naar keuze)
Opdracht - Werken aan beoordeling en verbeterpunten van je eigen additionele sociale kanalen. Middels vooraf gemaakte individuele quickscan en op maat checklist. Groepsdiscussie en feedback over en weer
15:30 Pauze
16:00 Social media plan
Doelen, doelgroepen, integratie met internet en website strategie. Welke sociale kanalen, welke content, welke mensen, welk budget, monitoring en evaluatie
Social media tools
Incl. Hootsuite/Tweetdeck dashboard en inplannen van tweets
Het vervolg
Opstellen individueel actieplan en vervolgstappen. Toelichting op verdere begeleiding en consultancy uren voor implementatie van actieplan (bij cursusbedrag inbegrepen)

Print deze bladzijde

De cursus is vooral interessant voor bedrijven die met social media (in combinatie met de eigen website) hun B2B klantenbestand in het buitenland  verder willen vergroten.  New business!

 
Alfons van Duijvenbode

Alfons van Duijvenbode (48): “Het mooiste komt nog…”

Alfons is als directeur en oprichter van iD consultancy (www.idconsultancy.nl sinds ’96) en Globally Cool (www.globallycool.nl, ’11) al jaren actief als trainer en consultant in internationale handelsbevordering. Hij heeft in die tijd duizenden ondernemers in Azië, Afrika en Latijns Amerika getraind in onderwerpen als internationaal zakendoen, marketing strategie, online marketing en social media. Alfons is daarnaast ook partner geweest in een webdevelopment bureau. Hij heeft een groot netwerk opgebouwd in meer dan 35 landen en werkt voor klanten zoals de Verenigde Naties, ministeries van buitenlandse zaken, ministeries van handel, kamers van koophandel en export associaties in binnen- en buitenland.

 
Voorwaarden

De complete serie  ‘Succesvol Internationaal Online Zakendoen’ bestaat uit drie dagen. U kunt u per sessie van 1 dag inschrijven. De serie vindt plaats in de locatie van WTC Leeuwarden waar u eveneens kunt overnachten.

Aanmelden

Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving en de bijhorende factuur. Door u aan te melden voor deze bijeenkomst gaat u akkoord met de inschrijvingsvoorwaarden.

Modules

Indien onderdelen van onze Executive Courses modulair zijn opgebouwd nemen wij contact met u op om uw  voorkeur voor de modules te vernemen. Hiermee stelt u uw eigen persoonlijke programma samen.

Uw investering

Deze Executive Course vraagt uiteraard een investering in tijd, energie en geld. In het bedrag wat u betaald voor deze Executive Course zijn het cursusmateriaal en de catering inbegrepen, tenzij anders is vermeld.

Deelnemerscertificaat

Deelnemers ontvangen na afloop een deelnamecertificaat.

Wie hebt u ontmoet?

Bij elke Executive Course wordt een boekje samengesteld met foto’s en verkorte bio’s van alle deelnemers, sprekers en trainers. Enige weken voor aanvang van de Executive Course benaderen wij u voor deze informatie.

Verhindering

Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich, mits tijdig aan ons doorgegeven, laten vervangen. Bij een Executive Course of training waarbij toelating afhankelijk is van een selectieprocedure van de WTC BA, waarbij kennis- of vaardigheidsniveau wordt getoetst is vervanging alleen mogelijk als de toetsing van de vervangende deelnemer redelijkerwijs nog mogelijk is. Wij hanteren hiervoor een termijn van 3 weken voor aanvang van de Executive Course of Training.

Annuleren / ontbinden / opzeggen

Bij annulering binnen drie maanden voor aanvang is € 125,- administratie-/annuleringskosten verschuldigd. Bij annulering binnen zes weken voor aanvang is 50% van de prijs verschuldigd. Bij annulering binnen drie weken voor aanvang is de volledige prijs verschuldigd. Met inachtneming van het onder verhindering bepaalde mag een geplaatste deelnemer zich laten vervangen.

Groepsarrangementen

Speciaal voor organisaties die met meerdere mensen willen komen kunnen wij voor deze Executive Courses vanaf 3 personen en meer een groepsarrangement ontwikkelen. Wij nodigen u uit daarvoor contact met ons op te nemen om dit verder door te spreken.

Informatie

Wanneer u vragen heeft over deze Executive Course of meer wilt weten over de voorwaarden voor groepsdeelname, kunt u contact opnemen met Froukje Kooistra, 058-2941610. Zij verschaft u graag de gewenste informatie.

Algemene voorwaarden

Voor onze algemene leveringsvoorwaarden verwijzen wij u naar onze pagina ‘contact en naar de links onderaan deze pagina..

 
WTC Leeuwarden

Onze adresgegevens zijn:

Heliconweg 52
8914 AT Leeuwarden
The Netherlands

U kunt ons bereiken via +31 (0)58 – 2941610.

Het World Trade Center Leeuwarden is gevestigd in het imposante WTC Expo gebouwencomplex. In dit complex worden de Executive Courses van de WTC Business Academy georganiseerd.

Een gedetailleerde routebeschrijving kunt u vinden onder contact.Laatste nieuws

WTC Business Academy wordt mede mogelijk gemaakt door:Ontworpen door: Weening Reclame