Managing Director: Evert Jan Schouwstra
Na bijna 25 jaar internationaal actief te zijn geweest (export naar meer dan 60 landen) voor diverse bedrijven en organisaties is Evert Jan in 2011 Managing Director geworden bij het WTC Leeuwarden. Het WTC zorgt door het stimuleren van  wereldwijde handel en investeringen voor economische bedrijvigheid. Via het wereldwijde netwerk worden bedrijven met elkaar in contact gebracht om zaken te gaan doen.

Zonder de noodzakelijke competenties en voldoende kennis van het zaken doen in en met het buitenland is het heel moeilijk succesvol te worden. Om die reden biedt de WTC BA een uniek programma van zeer praktische Executive Courses en trainingen. Deze courses worden gedragen door zeer ervaren course managers die bijgestaan worden door de best mogelijke docenten.

Nederland is voor een groot deel afhankelijk van internationalisering. Voor veel bedrijven ligt de groei potentie in het buitenland. Evert Jan geeft aan er het volste vertrouwen in te hebben dat deze courses gaan bijdragen om goed voorbereid de mogelijkheden in het buitenland te gaan verzilveren. Hij wenst alle deelnemers heel veel succes en wijsheid. Zijn wens: Laat de aangeboden kennis verveelvoudigen door je eigen kennis en ervaring in te brengen en te delen.

Manager Operations: Froukje Kooistra
Met Friese roots en met 20 jaar buitengaats werken en wonen is zij nu actief in en voor Noord-Nederland. Haar 26 jaar werkervaring neem brengt ze voor u mee in haar rugzak. Voor A.T. Kearney, een internationaal, strategisch adviesbureau met 56 kantoren wereldwijd, was zij 10 jaar als coördinator Werving & Selectie en Trainingen internationaal aan het werk. Zij coördineerde naast Werving & Selectie ook Professional Development voor A.T. Kearney Benelux en Europa. In die rol heeft zij veel samengewerkt met Nyenrode. Voor W&S met INSEAD in Fontainebleau / Singapore en de US Business schools (GSB Chicago, Kellogg, Michigan, Wharton, Harvard etc). Voor haar zit de drive in het woord verbinden. Organisatorisch alle puzzelstukjes aan elkaar verbinden tot een prachtig geheel. Mensen met mensen in contact brengen zodat daadwerkelijk zaken in gang gezet kunnen worden.

Stagiaires:
World Trade Center Leeuwarden is een Ecabo gecertificeerd leer-werkbedrijf. Voor de WTC Business Academy werken wij tot volle tevredenheid met studenten van de Rijksuniversiteit Groningen. De studenten komen voor een periode van 13 weken specifiek de organisatie van de WTC Business Academy ondersteunen.

Voor elke Executive Course en Training wordt een Course Manager aangesteld.
De Course Managers stellen de programma’s samen in nauwe samenwerking met het team van World Trade Center Leeuwarden. Bij verschillende courses wordt naast de Course Manager gewerkt met gastdocenten, ervaren ondernemers en andere experts in het veld.

Hieronder vindt u een aantal course managers waar wij mee werken. Bij elk programma (zowel bij de geplande als de eerdere programma’s) kunt u meer lezen over het volledig docerende team onder de tab ‘Sprekers’.

 

Prof. dr. Hans van Koningsbrugge, Course Manager: Rusland: uitdaging of onoverkomelijke hindernis?
Prof. dr. J.S.A.M. van Koningsbrugge heeft een historie van jarenlange samenwerking met Russische instellingen en overheidsinstanties. Dr. J.S.A.M. van Koningsbrugge is directeur van het NRCe én van het evenzeer aan de RuG verbonden Centre for Russian Studies. Sinds 2000 verricht hij in opdracht van de ministeries van Buitenlandse Zaken en OCW onderzoek naar Nederlands cultureel erfgoed in Russische bibliotheken en archieven. Voorts is hij, in het kader van het voor het Instituut Clingendael te verzorgen onderwijs, gespecialiseerd in het vervaardigen van politieke en economische analyses over het huidige Rusland.

Het NRCe beschikt over commerciële specialisten, deskundigen op het gebied van cultureel erfgoed en langjarige ervaringsdeskundigen op het gebied van de Russische markt. Het centrum heeft vertegenwoordigers in St. Petersburg en Moskou. Dit om Nederlandse partijen zo intensief mogelijk, maar altijd met maatwerk, te kunnen begeleiden.

Kees VoogdKees Voogd, Course Manager: Iran, het land waar niks mag maar alles kan
Kees is managing partner of InnovationWins in The Netherlands and brings 25+ years of international marketing and innovation expertise, mostly in FMCG markets in Asia and Europe. He has been active in Iran since 2008 and has been supporting both Iranian and international companies in improving business performance in Iran. He is co-founder of Go2Market Iran which was established in 2014. His  passion lies in building strong, purpose-driven brands and in running business development programs and projects, inspiring customer teams around the world all aimed at accelerating future business growth.

Egbert van der LugtEgebert van der Lugt, Course Manager: Iran, het land waar niks mag maar alles kan
Egbert van der Lugt is the course leader next to Kees Voogd. Experienced International Business Development Executive. Initiator, organizer, loyal, hands on, positive, communicator. Strong in teamwork, networker “pur sang”, understanding of and integration in other cultures and business surroundings.
Extensive international experience, particularly in the Middle East, Thailand, France, Switzerland, The Netherlands, Great Britain and Germany. Fluency in languages; Dutch, English, German, French.

Alic SaracAli Sarac, Course Manager: Masterclass: Zakendoen met Turkije!
Ali  heeft bedrijfskunde gestudeerd aan de TSM Business School in Twente. In 2004 richtte hij Intro2Turkey op om ondernemers te helpen voet aan de grond te krijgen in Turkije. Dit doen zij door middel van intensieve begeleiding en vakkundig op-maat-advies. De senior adviseurs ondersteunen ondernemers doelgericht bij hun zoektocht naar nieuwe afzetmarkten en solide samenwerkingsverbanden. Ali heeft dus door de jaren heen gedegen kennis en ervaring opgedaan en hij helpt u dan ook graag op weg met deze course.

 

foto Kim BoonstraKim Boonstra, Course Manager: Mijn bedrijfscontinuïteit in gevaar? Waar loop ik risico?
Kim Boonstra is werkzaam als risicomanager bij InsuranceManagers B.V.  en begeleidt diverse internationaal opererende ondernemers op een praktische manier bij de implementatie van risicomanagement binnen deze organisatie. Kim kenmerkt zich door haar gedreven en  creatieve aanpak waarbij zij de praktische vertaalslag kan maken op zowel strategisch als op operationeel niveau.

 

René Hoekstra passend (2)René Hoekstra, Course Manager: China in een nieuw perspectief
René Hoekstra heeft tientallen jaren zaken gedaan met meer dan 80 landen en is sinds de jaren 90 zich meer gaan toeleggen op de handel met Azie, in het bijzonder China, Taiwan, Korea en Japan. Vooral zijn kennis, vaardigheden en ervaringen van het zakendoen in en met China zijn veelomvattend. Daarnaast is hij zeer vele jaren actief als business advisor international  trade. Hij woont en werkt afwisselend in China en Nederland en geeft colleges op het gebied van International Management aan diverse universiteiten in China alsmede in Taiwan.

 

Erik PrinsErik Prins, Course Manager: International Sales 

Erik Prins is senior docent bedrijfskunde bij de NHL Hogeschool. Zijn expertise is business model innovation. Daarnaast is hij consultant Export Management voor diverse internationaal opererende bedrijven.

 

Laatste nieuws

WTC Business Academy wordt mede mogelijk gemaakt door:Ontworpen door: Weening Reclame