Gelegen tussen twee zeeën en twee werelddelen, vormt Turkije een onmisbare schakel tussen Oost en West, Noord en Zuid. Dat komt duidelijk naar voren wanneer je de grootste handelspartners van Turkije bekijkt. China, Duitsland, Rusland… Alle economische grootmachten doen zaken in en met Turkije. Gezien de situatie waarin het land verkeert, is dat ook heel begrijpelijk. De Turkse import is de afgelopen vijf jaar bijna verdubbeld en die trend kan waarschijnlijk worden voortgezet aangezien de jonge, goed opgeleide Turkse bevolking steeds meer te besteden heeft. De centrale ligging en de gunstige demografische samenstelling maken Turkije een groeiende afzetmarkt. De kansen liggen voor het oprapen.

Meer en meer bedrijven willen gaan exporteren naar Turkije. Een goede voorbereiding is daarom noodzakelijk. Tijdens deze Executive Course behandelen wij thema’s zoals: de Turkse cultuur, distributiekanalen, netwerken, juridische- en bancaire zaken en keurmerken. Turkije is een land vol mogelijkheden en voor u na het volgen van deze Executive Course niet langer “een onneembare vesting”.

U bent ondernemer en u wilt gaan exporteren naar Turkije of u bent hiermee al een aantal jaren bezig en u loopt steeds weer tegen dezelfde problemen aan? Met deze Executive Course bieden wij u inside kennis aan, praktisch en meteen toepasbaar.

6292437419_3b0b9146ae_o

 

 

 

 

 

 

Doelstellingen

  • Kennisverwerving van relevante Turkse historische, culturele, economische en politieke ontwikkelingen;
  • Inzicht bieden in het zakendoen in de praktijk: do’s and don’ts; onderhandelingsstrategieën, belemmeringen in de praktijk: transport, bankverkeer en certificering; eigen vestiging of vertegenwoordiging; werving en selectie;
  • Het geleerde in de praktijk brengen door het schrijven van een exportplan.

 

Dit programma is samengesteld met:

intro2turkey1

Categorie:Executive Course
Startdatum: 25 jun 2015
Einddatum: 25 jun 2015
Prijs voor leden: € 250,- p.p.
Prijs voor niet leden: € 295,- p.p.
(prijs incl. catering, ex. overnachtingen, ex. BTW)
Groepsarrangement bij 3 personen en meer van 1 bedrijf.

Karakter van deze Course
Het karakter van deze executive course wordt vooral bepaald door interactie. Deelnemers moeten fundamentele kennis zelf ontdekken. Deelnemers en docenten zijn voortdurend in dialoog, waarbij een interactie ontstaat die van groot belang kan zijn voor de toekomst van uw organisatie. Wij vinden het vooral belangrijk dat de opgedane kennis direct toepasbaar is. Tevens is er sprake van nadrukkelijke coaching inzake door docenten en specialisten. Ook na de cursus kan op hen een beroep gedaan worden.

donderdag 25 juni 2015
09:00-10:30 Historische, culturele, economische en politieke achtergrond (E.Y. Hooijmaaijers, Foreign Affairs Department WTC Istanbul)
10:30-10:45 Pauze
10:45-11:45 Juridische zaken, bankieren, transport en douane. ()
11:45-12:00 Pauze
12:00 -13:00 Waar beginnen in Turkije / Turkije juiste keuze? / doelgroepen / entree strategie ()
13:00-14:00 Lunch
14:00-14:30 Opbouwen distributienetwerk ()
14:30-15:30 Van theorie naar praktijk: naar een exportplan: praktische vragen en discussie ()
15:30-16:00 Pauze
16:00-17:00 Praktijk Case ()
17:00-18:00 Netwerkborrel

Print deze bladzijde

Deze executive course is niet alleen bedoeld voor ondernemers die de ambitie hebben naar Turkije te exporteren, maar ook voor ondernemers die daar al zaken doen, maar nog tegen problemen aanlopen.

 
Ali Sarac

Ali Sarac heeft bedrijfskunde gestudeerd aan de TSM Business School in Twente. In 2004 richtte hij Intro2Turkey op om ondernemers te helpen voet aan de grond te krijgen in Turkije. Dit doen zij door middel van intensieve begeleiding en vakkundig op-maat-advies. Ondernemers worden, na vooronderzoek en selectie van verschillende potentiële partijen, direct geïntroduceerd aan de juiste Turkse partners. De senior adviseurs ondersteunen ondernemers doelgericht bij hun zoektocht naar nieuwe afzetmarkten en solide samenwerkingsverbanden. Ali heeft dus door de jaren heen gedegen kennis en ervaring opgedaan en hij helpt u dan ook graag op weg met deze course.

Elif Barioglu

Elif (E.) Barioglu startte in 2004 haar professionele carrière bij Pellicaan Advocaten. Zij studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Tilburg (1999 – 2003). In 2005 werd Elif beëdigd als advocaat bij de Rechtbank Rotterdam. Aan de Grotius Academie volgde zij met succes de specialisatieopleiding Nationaal en internationaal contracteren.

Haar activiteiten richten zich voornamelijk op het ondernemings- en vennootschapsrecht (fusies, overnames, herstructureringen), handels- en contractenrecht (nationaal en internationaal), huurrecht bedrijfsruimte en procesvoering. Elif maakt deel uit van de Mazars Turkish Desk en heeft verschillende cliënten begeleid met het opzetten van en naar Turkije van juridische entiteiten, dan wel geadviseerd bij het opzetten van samenwerkingsverbanden tussen Turkse en Nederlandse ondernemers.

Bert Eising

Nadat Bert Eising in 1993 zijn bachelor Agriculture, Economics, Marketing and Management afrondde, begon hij een post-bachelor Management aan de Agrarische Hogeschool in Delft. Nadien heeft hij bij verschillende bedrijven gewerkt, waaronder Kärcher Benelux, WTC Emmen en Omstreken, Atlas Copco Airpower en Veenhuis Machines Raalte B.V. Hoewel hij diverse functies heeft bekleed, was hij altijd betrokken bij sales en export.

In 2007 begon hij als Sales- en Exportmanager bij Broekema B.V. Crop Conveyor Belts. Dit bedrijf produceert transportbanden voor de agrarische industrie. Bert heeft hier de nodige ervaring opgedaan over zakendoen in Turkije.

Ondertussen heeft hij nog een opleiding Master of Business Administration van NCOI afgerond, waarna hij in 2012 begon bij Nijburg Industry Group B.V. Daar werkt hij tegenwoordig nog steeds als Commercial Director.

 

Eelko Hooijmaaijers

Eelko Hooijmaaijers is als historicus verbonden aan het Midden-Oosten Centrum van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij specialiseert zich in de moderne geschiedenis van Turkije en Iran. Binnen het Midden-Oosten centrum verzorgt hij bovendien de colleges over de stedebouwkundige ontwikkeling van Istanboel en over Turkse moskee-architectuur.

Sinds 2001 is dhr. Hooijmaaijers betrokken bij het scholingsprogramma voor Nederlandse militairen die in VN-verband worden uitgezonden naar het Midden-Oosten. In dat kader verzorgde hij tussen 2001 en 2006 colleges aan het Instituut Defensie Leergangen in Delft en de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Hij is nog steeds betrokken bij het scholingsprogramma van de United Nations Truce Supervision Organisation (UNTSO) dat bestandswaarnemingen in het Midden-Oosten uitvoert.

 
Voorwaarden

De Executive Course ‘Turkije: Rijk verleden, rijke toekomst’ vindt op 26 juni 2015 op de locatie van WTC Leeuwarden.

Aanmelden

Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving en de bijhorende factuur. Door u aan te melden voor deze bijeenkomst gaat u akkoord met de inschrijvingsvoorwaarden.

Modules

Verschillende onderdelen van onze Executive Courses zijn modulair opgebouwd. Na uw inschrijving nemen wij contact met u op om uw voorkeur voor de modules te vernemen. Hiermee stelt u uw eigen persoonlijke programma samen.

Een week voor aanvang sturen wij u een overzicht van het totale programma, uw persoonlijke keuzes daarin en een routebeschrijving naar onze locatie.

Investering

Deze Executive Course vraagt uiteraard een investering in tijd, energie en geld. In het bedrag wat u betaalt voor deze Executive Course zijn het cursusmateriaal en de catering inbegrepen, tenzij anders is vermeld.

Deelnamecertificaat

Deelnemers ontvangen na afloop een deelnamecertificaat.

Wie heeft u ontmoet?

Bij elke Executive Course wordt een boekje samengesteld met foto’s en verkorte bio’s van alle deelnemers, sprekers en trainers. Enige weken voor aanvang van de Executive Course benaderen wij u voor deze informatie.

Verhindering

Indien u onverwacht verhinderd bent, kunt u zich, mits tijdig aan ons doorgegeven, laten vervangen. Bij een Executive Course of training waarbij toelating afhankelijk is van een selectieprocedure van de WTC BA, waarbij kennis- of vaardigheidsniveau wordt getoetst is vervanging alleen mogelijk als de toetsing van de vervangende deelnemer redelijkerwijs nog mogelijk is. Wij hanteren hiervoor een termijn van 3 weken voor aanvang van de Executive Course of Training.

Annuleren / ontbinden / opzeggen:

Bij annulering binnen drie maanden voor aanvang is € 125,- administratie-/annuleringskosten verschuldigd. Bij annulering binnen zes weken voor aanvang is 50% van de prijs verschuldigd. Bij annulering binnen drie weken voor aanvang is de volledige prijs verschuldigd. Met inachtneming van het onder verhindering bepaalde mag een geplaatste deelnemer zich laten vervangen.

Groepsarrangementen

Speciaal voor organisaties die met meerdere mensen willen komen kunnen wij voor deze Executive Courses vanaf 3 personen en meer een groepsarrangement ontwikkelen. Wij nodigen u uit daarvoor contact met ons op te nemen om dit verder door te spreken.

Informatie

Wanneer u vragen heeft over deze Executive Course of meer wilt weten over de voorwaarden voor groepsdeelname, kunt u contact opnemen met Froukje Kooistra, 058-2941610. Zij verschaft u graag de gewenste informatie.

Algemene voorwaarden

Voor onze algemene leveringsvoorwaarden verwijzen wij u naar onze pagina ‘Contact’ en naar de links onderaan deze pagina.

 
WTC Leeuwarden

WTC Leeuwarden

Onze adresgegevens zijn:

Heliconweg 52
8914 AT Leeuwarden
The Netherlands

U kunt ons bereiken via +31 (0)58 – 2941610.

Het World Trade Center Leeuwarden is gevestigd in het imposante WTC Expo gebouwencomplex. In dit complex worden de Executive Courses van de WTC Business Academy georganiseerd.

Een gedetailleerde routebeschrijving kunt u vinden onder contact.Laatste nieuws

WTC Business Academy wordt mede mogelijk gemaakt door:Ontworpen door: Weening Reclame