Het alumni netwerk van de WTC Business Academy groeit gestaag.

Lees hier een reflectie van een aantal deelnemers op onze programma’s:

Martin Reuvekamp, Commercieel Adjunct Directeur – Falco


Mijn reflectie over de Mini-MBA: “Mijn Onderneming Internationaal”“Samen met een collega de training mini MBA “Mijn onderneming internationaliseren” gevolgd. Hoewel we als Falco al heel wat jaren in met name West –Europa actief zijn was deze training, mede door de kundige en prettige manier van presenteren vanuit de praktijk, erg nuttig, verfrissend en vooral leerzaam. Niet alles was direct op onze interesses gericht maar die delen vormden zeker een hele nuttige theoretische bagage voor mogelijk toekomstige initiatieven.”

Johan van Wijk, International Business Manager – Mueller

logo zonder zwarte achtergrondMijn reflectie over de Business Course “Rusland en de Euraziatische Economische Unie“:  “Leerzaam, en opnieuw bevestiging dat er voor Rusland verschillende methodes /aanpak mogelijk zijn. Ervaring van mededeelnemers zeer boeiend, course is goed samengesteld door Prof. Dr. van Koningsbrugge en medesprekers.”

Eelke Piter Greidanus, Market Development – MPC Industries

mpc-industries-logoMijn reflectie over de Business Course ”Zakendoen in de Verenigde Staten”: “Een erg toegankelijke en nuttige cursus. Ook erg leuk om contacten en ervaringen uit te wisselen!”

 Jan Bakker, Consultant – Cownexxion

logo cownexxionMijn reflectie over de Executive Course “Turkije, rijk verleden, rijke toekomst“: “Op de Business Academy hebben wij onze ingang in Turkije gevonden via 1 van de sprekers.”

 

Anna-Marie Dobbelstein

Mijn reflectie over de Business Course “Iran, het land waar niks mag maar alles kan”: “Iran is voor mij aardig bekend van vrienden en studie, maar ik vond het goed opgezet met brede info voor wie het land nog niet kent.”

Tjeerd Koppenol, Area Sales Manager – Stertil

logo STERTIL KONI FC cmykMijn reflectie over de Business Course “Iran, het land waar niks mag maar alles kan”: “Veel bijgeleerd en de aangeboden presentaties en materialen waren van goede kwaliteit en bovenal zeer bruikbaar! Kortom het was een zeer welbestede dag.”

Sibrand van der Veen, Branch Manager – Aramex 

logo zonder zwarte achtergrondMijn reflectie over de Business Course “Iran, het land waar niks mag maar alles kan”:  “Buitengewoon succesvol seminar waaraan ik veel mooie nieuwe contacten heb overgehouden. Heb me uiteraard ook al aangemeld voor een volgende seminar straks in Almere.”

Wouter Schaap, commercial manager – Autonational

AN logo IP (2)

Mijn reflectie over de Business Course “Iran, het land waar niks mag maar alles kan”:  “Dit seminar heeft ons meer inzicht gegeven in het maken van de juiste keuzes bij onze volgende stappen in Iran.”

Onno van der Kuip, Directeur – Domus Aegis

Mijn reflectie over de Executive Course “Turkije, rijk verleden, rijke toekomst”: “Deelname leverde ons inzicht, businessnetwerk en ons eerste grote project in Turkije op!”

Willem Beunis, Directeur – Nolores B.V.

Mijn reflectie over de Executive Course “Turkije, rijk verleden, rijke toekomst”: Uitstekende praktische toepassingen, geplaatst in historisch- en intercultureel business perspectief.”

Kris Tirry, Managing Director – MPC Industries

Logo mpc industriesMijn reflectie over de Executive Course “China in een nieuw perspectief“: In het westen,… wellicht in vervlogen tijden, maar er zijn nog gebieden waar ervaringen gewoon doorverteld worden. Om een verhaal goed te maken moet het met passie gebracht worden, bij voorkeur door mensen die het zelf hebben meegemaakt, …er midden in hebben gestaan. Zo een ervaring heb ik gehad tijdens deze executive course. Drie sprekers die allemaal vanuit de praktijk hun verhaal doen, met ondersteuning van een digitale presentatie weliswaar, maar deze was gelukkig ondergeschikt. De passie waarmee deze mensen hun jarenlange ervaring trachten over te brengen is kenmerkend voor deze course. Dus mission accomplished.”

Hiltsje Hotsma, Operations Manager – MPC Industries

Logo mpc industriesMijn reflectie over de Executive Course “Internationaal scoren met Social Media“: De reden van mijn deelname aan de training was voornamelijk om ideeën op te doen hoe content te krijgen van de mensen in je bedrijf. Daarnaast om te horen hoe je kan omgaan met de informatiestroom die Social Media met zich meebrengt. De training was in deze opzichten zeker de moeite waard. Er is veel ruimte voor je eigen ervaringen en het was fijn dat het een kleine groep was. Omdat wij bezig zijn met een nieuwe website kan ik meteen de hier opgedane ideeën en tips in de praktijk brengen. Ik vond het een inspirerende dag!”

Tom Smit, Exportmanager – Score B.V.

score-bvMijn reflectie over de cursus “Rusland,uitdaging of onoverkomelijke hindernis?“: “Ik heb deelgenomen aan deze cursus en heb de dag als zeer prettig ervaren. Het was intensief met alle ruimte om vragen te stellen en van elkaars ervaringen te leren. Doordat er niet gewerkt wordt met grote groepen wordt de interactie vergroot wat een verdieping geeft aan de dag. De dag had naar mijn mening voldoende diepgang om een goed beeld te krijgen van de uitdagingen die je op je pad tegen kunt komen. De organisatie door het WTC team en aandacht voor de deelnemers was uitmuntend.” 

Ruud van de Hoogenhoff, Marketing Manager – Russian Business Outlook

russian-business-outlookMijn reflectie over de cursus: “Rusland,uitdaging of onoverkomelijke hindernis?“: Als reporter heb ik voor een verslag deelgenomen aan de Executive Course ‘Rusland: uitdaging of onoverkomelijke hindernis?’. Ik heb meerdere bijeenkomsten met dit thema bijgewoond, maar deze course steekt boven de andere uit. De redenen voor die waardering zijn onder andere de deskundigheid en betrokkenheid van de sprekers en andere betrokkenen, de aandacht voor de context waarin zaken doen in Rusland zich afspeelt, de catering en de lunch, en de kleinschaligheid van de bijeenkomst die de effectiviteit ten goede komt. De reis naar Leeuwarden zag ik als een obstakel, maar het was de reis, die achteraf wel meeviel, meer dan waard.” 

Gerrit Baarda – Chief Executive Office bij Ziuz B.V.

ziuz-bv Mijn reflectie over de cursus “Exporteren naar China?“: “Ouderwets terug in de schoolbanken voor 1 dag. En ik moet zeggen bijzonder interessant. De sprekers spraken vanuit een jaren lange persoonlijke ervaring, maar konden de machts/economie verhouding tussen China en de rest van de wereld ook goed wegzetten in de geschiedenis en in de toekomst. Ik vond het prettig dat er verschillende bedrijven aanwezig waren, die ieder voor zich in een andere fase zaten wat zaken doen betreft met China. Wij zitten echt nog aan de beginfase. Ik kan de training aanbevelen. ZiuZ is met haar producten en diensten actief in met name de op westerse cultuur gebaseerde landen. Europa, Noord-Amerika en Australië De producten van ZiuZ kunnen ook van toegevoegde waarde zijn voor de Aziatische landen, maar de stap om daar naartoe te gaan is blijkbaar nogal groot. We zijn er immers nog niet actief. Ook als privé persoon ben ik nooit op vakantie geweest in Azië. Afgelopen maand zijn wij met ZiuZ voor het eerst op bezoek geweest bij prospects in China, Singapore en Japan. Op basis van deze bezoeken moet ik constateren dat er een enorme markt ligt voor onze producten, ik voel mij daar erg prettig, maar het cultuur verschil heb ik als bijzonder groot ervaren. Ik wil mij daarom graag verdiepen in de Aziatische cultuur en ontdekken hoe ik het beste met hen kan zakendoen. Naast het lezen van boeken was dit voor mij de eerste lezing over China.”

Bart Hermans – Gemeente Leeuwarden, Stadsontwikkeling en -beheer, afd. Economische Zaken.

gemeente-leeuwardenMijn reflectie over “De snelle opkomst van Azië“: “Bijzonder boeiende en geslaagde dag. De stof werd in hoog tempo en op aansprekende en toegankelijke wijze gebracht met veel interactie met de deelnemers. Deze dag was mooi als globale introductie. Voor de vervolg cursusdag heb ik me inmiddels al ingeschreven!”

Hanny van Geffen – Head of School of Commerce bij Stenden Hogeschool.

stenden-hoogeschoolMijn reflectie over “De snelle opkomst van Azië“: “Ik was mij voor aanvang van deze Businessclass nog niet voldoende bewust van de razende vaart waarmee Azië onze kant op komt. Deze dag was naast boeiend en zeer actueel, voor mij een nuttige eye-opener. Vanuit de landelijke kringen komt nog weinig nieuws over deze aankomende ontwikkelingen en hoe je als beleidsmaker hiermee om kunt / moet gaan. Ik ben erg blij met dit regionale initiatief van World Trade Center Leeuwarden.”

Rinze Anne van der Sluis – International Account Manager bij Van der Meulen de Meesterbakkers.

van-der-meulen-meesterbakkersMijn reflectie over “International Sales“: “Deze eerste Executive Course van de WTC Business Academy heb ik als zeer positief ervaren. In drie dagen hebben we ons een aantal theoretische modellen eigengemaakt die we vervolgens tijdens de workshops meteen in de praktijk konden toepassen. Doordat de deelnemers allemaal in verschillende branches werkzaam zijn, was het erg boeiend om zaken eens vanuit een hele andere invalshoek te bekijken en zodoende veel van elkaar te leren. Een aanrader voor iedere export manager die zijn blikveld wil verruimen.”

Rob Schomaker – ExportKompas

exprt-compasMijn reflectie over “De snelle opkomst van Azië“: “Het inzicht, verkregen gedurende de workshop, ondersteunt mij in mijn advies naar bedrijven om de Aziatische markt en de spelers daarin serieus te nemen. Het is niet langer een ver-van-mijn-bed show en de sterke opkomst van deze landen op wereldeconomie schaal valt niet langer te ontkennen. Vroeg of laat krijgt ieder bedrijf er mee te maken terwijl het ook nieuwe kansen biedt voor onze export. De workshop was een eyeopener en ik zal de verkregen informatie zeker verwerken in mijn advies richting klanten van ExportKompas.”

John de Boer & Herman Meertens – Geha B.V.

geha-bvMijn reflectie over de cursus “Zakendoen met Rusland“: “Tijdens deze cursus is een duidelijk inzicht gegeven in relevante Russische historische, culturele, economische en politieke ontwikkelingen. Informatie over transport, bankverkeer en benodigde certificering bij invoer in Rusland zijn uitgebreid aan de orde gekomen. Daarnaast zijn de benodigde documenten bij het exporteren naar Rusland getoond, met bijbehorende uitleg. Het exporteren naar Rusland vergt veel voorbereiding en kennis van het land. Met deze cursus is een goede stap gezet naar succesvol zakendoen. Wij zijn tevreden over de inhoud en adviseren andere bedrijven om deel te nemen aan volgende cursussen.”

 

Laatste nieuws

WTC Business Academy wordt mede mogelijk gemaakt door:Ontworpen door: Weening Reclame